Робочою групою, створеною наказом Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації від 03.04.2023 № 51 «Про проведення моніторингу надання соціальних послуг будинками – інтернатами системи соціального захисту населення Одеської області під час воєнного стану», до складу якої увійшли: представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Одеської обласної державної адміністрації, фахівці Управління обласної ради з майнових відносин, Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, представники громадських організацій та благодійних фондів, 20 червня 2023 року проведено моніторинг дотримання норм законодавства щодо надання соціальних послуг підопічним Балтського психоневрологічного будинку-інтернату під час воєнного стану.

На час моніторингу в Балтському психоневрологічному будинку-інтернаті проживають 188 чоловіків – осіб з інвалідністю 1 та 2 групи з психічними захворюваннями.

Члени робочої групи поспілкувалися з підопічними інтернату, ознайомилися з організацією соціально-побутового, медичного обслуговування, протипожежних заходів, облаштуванням бомбосховища.

Не зважаючи на воєнний стан в будинку-інтернаті проведено ремонти санітарно-гігієнічних кімнат, приведено в порядок прибудинкові території – засаджено різнокольоровими трояндами, біля другого корпусу альтанку облаштовано для відпочинку хворих, які самостійно не пересуваються, в усіх корпусах встановлено роутери для передачі Wі-Fі. Також, в 2 корпусі оновлено місце для відпочинку, яке облаштовано новим великим телевізором, в 1 корпусі облаштовано кімнату для сезонного одягу підопічних, своїми силами оновлено кришу в банно-пральному комплексі.

З метою поліпшення якості надання соціальних послуг робочою групою визначені нагальні потреби.

Водночас за підсумками моніторингу членами робочої групи разом з адміністрацією будинку-інтернату обговорені недоліки в роботі інтернату та надані рекомендації щодо їх усунення.