09.10.2024 у м. Одесі відбулась презентація: „Цифровізація соціальних послуг: кейс-менеджмент як ключовий інструмент, організована Міністерством соціальної політики України за участі Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та за сприянням Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації.

Участь у заході ( в онлайн та офлайн форматах) взяли керівники та фахівці структурних підрозділів з питань соціального захисту населення територіальних громад Одеської області, відповідальні за надання соціальних послуг шляхом ведення випадку (кейс-менеджменту).

Працівники Міністерства соціальної політики України поінформували присутніх про перебіг роботи із розбудови цифрового суспільства в частині розширення доступу громадян до передбачених законодавством електронних послуг із забезпеченням прозорості такого доступу.

З досягненнями та планами у справі цифровізації соціальної сфери в Одеській області учасників заходу ознайомили заступник голови обласної державної адміністрації Сергій КРОПИВА та Директор Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації Тетяна ДЕМЕНТЬЄВА.

Розпочата Міністерством соціальної політики України робота з дослідно-промислової експлуатації функціоналу електронного кейс-менеджменту сприятиме оптимізації діяльності з надання соціальних послуг, зокрема: ведення справи сім’ї / особи, яка перебуває у складних життєвих обставинах; оцінювання потреб особи / сім’ї в соціальних послугах; обміну інформацією між надавачами соціальних та інших публічних послуг; складання індивідуального плану надання соціальної послуги; обліку наданих послуг та інших видів підтримки; оцінювання результатів впливу наданої соціальної послуги на життєву ситуацію), спрямованого на підвищення ефективності роботи соціальних працівників і забезпечення системного підходу до організації надання соціальних послуг вразливим категоріям населення.