В умовах військового стану через військову агресію російської федерації проти України, діти як ніколи потребують оздоровлення та відпочинку, адже паніка, стрес, вимушений переїзд, зміна звичного оточення, розпорядку, перебування у бомбосховищах залишили психологічні та фізичні травми.
Враховуючи відсутність можливості оздоровлення дітей в таборах Одещини, через військову агресію російської федерації проти України, Одеська обласна державна (військова) адміністрація співпрацює з країнами-партнерами як з питань оздоровлення та відпочинку, так і туристичних подорожей.
Завдяки плідній співпраці із мерією Афін та за підтримки Консульства України в Греції Одеською обласною державною (військовою) адміністрацією було забезпечено організацію та направлення дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки у туристичну подорож до Греції.
З 28 серпня по 11 вересня поточного року діти відпочивали в таборі Афінської архієпархії. За цей час, діти відвідали різноманітні пам’ятки Афін, відпочивали на пляжі Егейського моря, познайомилися з національними традиціями та кухнею, приймали участь у щоденних святково-розважальних заходах та інше.
Насичена програма подорожі не залишила жодної дитини без неймовірних вражень та емоцій.