З початку 2024 року 1924 українські родини отримали кошти на оздоровлення 4809 дітей за програмою єОздоровлення, яка реалізується Міністерством соціальної політики України. Загальна сума коштів, спрямованих за цей період на вказані потреби, складає близько 76,8 млн грн. 

Нагадуємо: у 2023 році Міністерство соціальної політики запустило експериментальний проєкт єОздоровлення, в межах якого найбільш вразливі українські родини з дітьми отримали можливість оздоровити свою дитину за державний кошт за принципом “гроші ходять за дитиною”. 

Малозабезпечені родини, які виховують дітей з інвалідністю або які є багатодітними, можуть самостійно обрати оздоровчий заклад з числа тих, які долучилися до програми. А кошти на оздоровлення і відпочинок дитини держава надасть родині на спеціальну картку — з неї можна розрахуватися виключно за путівку. 

У минулому році сума на одну путівку складала 14 165 грн, цьогоріч — 15 890 грн.

Звертаємо увагу! Якщо ви — родина, яка має право на оздоровлення дітей за програмою єОздоровлення, обирайте заклад, отримуйте гроші від держави і відправляйте дітей на відпочинок.

Як скористатися програмою єОздоровлення, розповідаємо тут

Нагадуємо також, що для дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, також діє інша можливість оздоровитися за кошти державного бюджету в Дитячому центрі “Артек” та інших дитячих таборах, які внесені до Державного реєстру.