16 липня 2024 року в Обласній комунальній установі «Обласний центр соціально-психологічної допомоги» завдяки спільним зусиллям Одеської обласної державної адміністрації, Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації, адміністрації установи та UNICEF Україна відбулось урочисте відкриття нового відділення для дітей та молоді з підвищеним ризиком для здоров’я, основним завданням якого є надання соціальних послуг зазначеній категорії.
Також розпочав роботу безпечний простір для жінок і дітей, які проживають в Центрі та поруч і потребують соціально-психологічної допомоги, перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі внутрішньо перемішених осіб. З метою проведення заходів із психологічної підтримки та підвищення обізнаності щодо психоемоційного здоров’я, гендерно зумовленого насильства, вакцинації, у просторі постійно працюватиме мобільна бригада UNICEF та БО БФ «Вітри змін».
Завдяки налагодженої спільної роботи UNICEF Україна та БО БФ «Вітри змін» проведено ремонт приміщення, облаштовано необхідним обладнанням, меблями тощо.
В зазначеному заході взяли участь заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов, представники Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації, представники департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, UNICEF Україна, БО БФ «Вітри змін», клієнти центру.
необхідних для досягнення позитивних психоемоційних змін та подальшої соціалізації.