05.06.2024 у приміщенні Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації за ініціативи Громадської організації  «Одеська обласна організація медико-психолого-педагогічної допомоги «Здорове суспільство» проведено круглий стіл на тему: «Сприяння розвитку системи раннього втручання у територіальних громадах Одеської області».

Круглий стіл проводився у змішаному (оф-лайн і он-лайн) форматі із залученням фахівців структурних підрозділів соціального захисту населення сільських, селищних і міських територіальних громад, задіяних в управлінні системою раннього втручання, які у травні поточного року пройшли навчання з питань раннього втручання.

Під час круглого столу голова Громадської організації «Одеська обласна організація медико-психолого-педагогічної допомоги «Здорове суспільство» Оксана Кривоногова підвела підсумки навчання фахівців, яке було проведено у 2 етапи. На першому етапі всі учасники пройшли курс «Вступ до раннього втручання» на освітній онлайн-платформі «EDERA». На другому етапі для них була організована низка тематичних онлайн-семінарів. Успішно закінчили навчання 27 представників громад, які отримали відповідні сертифікати.

 Директор Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації Тетяна Дементьєва зазначила, що послуга раннього втручання на даний час є дуже необхідною та важливою комплексною послугою для сімей з дітьми, перше за все задля попередження інвалідізації дитини та своєчасної допомоги під час виявлення порушень у її розвитку. Тому таку послугу потрібно впроваджувати у громадах.

Всього в обговоренні актуальних питань щодо розвитку системи раннього втручання взяло участь 30 представників територіальних громад (Курісовської, Савранської, Стрюківської, Лиманської, Ананьївської, Долинської, Балтської, Таїровської, Татарбунарської, Фонтанської, Кодимської, Теплодарської, Подільської, Білгород-Дністровської).