18.10.2023 року за участю заступника директора Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації Юлії Жукової проведено брифінг на тему: Надання допомоги та захисту особам, які постраждали від торгівлі людьми.

За інформацією заступника директора Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації відзначено,  що 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми.
Торгівля людьми була і залишається актуальною проблемою для України. Сучасні форми експлуатації та нові виклики створюють загрозу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми практично всіх соціальних груп населення. Поширенню цього злочину сприяють: військові дії; економічна нестабільність; підвищення мобільності населення з метою трудової міграції; зростання безробіття тощо. Торгівля людьми – це злочинна діяльність, яка займає третє місце за прибутковістю після продажу наркотиків.

Департамент соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації працює у даному напрямку, здійснює консультаційну та інформаційну роботу з громадянами, готує документи для встановлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми.