В умовах військового стану через військову агресію російської федерації проти України, діти як ніколи потребують оздоровлення та відпочинку, адже паніка, стрес, вимушений переїзд, зміна звичного оточення, розпорядку, перебування у бомбосховищах залишили психологічні та фізичні травми.
Одеська область максимально працює в напрямку реалізації державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки.
За підтримки країн-партнерів 28 липня 2023 року група дітей, з числа наступних категорій: діти з багатодітної сім’ї, діти з інвалідністю здатні до самообслуговування, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, діти військових, які загинули/пропали безвісти/отримали поранення під час виконання обов’язків військової служби, пов’язаних із захистом Батьківщини по відсічі збройного агресії російської федерації проти України чисельністю 27 осіб та 3 супроводжуючі особи були направлені на оздоровлення та відпочинок до Федеративної Республіки Німеччина, з терміном перебування 14 днів.
Підтримку в організації трансферту групи надав Благодійний Фонд “Дотягнись до неба”, керівником якого є Єтнарович Вероніка, яка взяла на себе всі
витрати по даному питанню. Також, зазначеним Благодійним Фондом було забезпечено дітей кепками з символікою Одеського регіону, напоями та ланчем у дорогу.
Діти повернулися щасливі та з незабутніми враженнями!