29 червня 2023 року робочою групою, що створена наказом Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації від 03.04.2023 № 51 «Про проведення моніторингу надання соціальних послуг будинками – інтернатами системи соціального захисту населення Одеської області під час воєнного стану», проведено моніторинг дотримання норм законодавства щодо соціального захисту підопічних під час воєнного стану з метою поліпшення якості надання соціальних послуг в Новосавицькому психоневрологічному будинку-інтернаті.

До складу робочої групи увійшли: фахівці Управління обласної ради з майнових відносин, Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, представники громадських організацій та благодійних фондів.

На час моніторингу в Новосавицькому психоневрологічному будинку-інтернаті проживають 182 підопічних – осіб з інвалідністю 1 та 2 групи з психічними захворюваннями (чоловіків).

Не зважаючи на воєнний стан в будинку-інтернаті проведено ремонти житлових та санітарно-гігієнічних кімнат.

З метою поліпшення якості надання соціальних послуг робочою групою визначені нагальні потреби.

Члени робочої групи поспілкувалися з підопічними інтернату, ознайомилися з організацією соціально-побутового, медичного обслуговування, протипожежних заходів. З’ясували нагальні потреби для поліпшення якості соціальних послуг, відвідали бомбосховище (пристосоване укриття).

Водночас за підсумками моніторингу членами робочої групи разом з адміністрацією будинку-інтернату обговорені недоліки в роботі інтернату та надані рекомендації щодо їх усунення.