За сприянням депутатської фракції «Слуга Народу» Одеської обласної ради та БО Благодійного Фонду «LAFE SUPPORT UKRAINE» 3 та 4 травня 2023 року відбувається семінар на тему: «Первинна психологічна допомога військовим та їх сім’ям». Організація заходу здійснена Одеською обласною Радою спільно з  Департаментом соціальної та сімейної  політики одеської  обласної  військових адміністрацій в особі директора Дементьєвій Тетяни, яка сприяє у організації даного заходу.

Участь у семінарі першого дня (03.05.2023) прийняли 169 фахівців різних структур: працівники  обласних та районних військових адміністрацій, педагоги, психологи та психологи медичні, капелани, волонтери,  працівники соціальних послуг, фахівці соціальної роботи, працівники ОТГ та інші.

Після завершення семінару кожен учасник отримав сертифікат від  міжнародної освітньої організації, яка займається відновленням травмованих війною людей по всьому світу, від Тихоокеанського Університету Сієтлу.

Спікер семінару куратор освітньої діяльності в Україні, радник консула в України в США, проректор полтавської семінарії Ігор Скрипниченко . У ході семінару  учасники отримають цілу низку важливої інформації: потреба в створенні соціальних мереж відновлення особистості; створення соціальної мережі відновлення; комунікації на основі терапії прийняття та відповідальності; портрет відновленої спільноти.

Учасники семінару 04.05.2023 отримають також  потужну  інформацію та отримають сертифікати.