27 квітня 2023 року робоча група, створена наказом Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації від 03.04.2023 № 51 «Про проведення моніторингу надання соціальних послуг будинками – інтернатами системи соціального захисту населення Одеської області під час воєнного стану», до складу якої увійшли: представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Одеської обласної державної адміністрації, фахівці Управління обласної ради з майнових відносин, Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, представники громадських організацій та благодійних фондів, провели моніторинг дотримання норм законодавства щодо соціального захисту підопічних під час воєнного стану з метою поліпшення якості надання соціальних послуг в Одеському дитячому будинку-інтернаті.

Члени робочої групи ознайомилися з організацією соціально-побутового, медичного обслуговування підопічних, протипожежних заходів інтернату. З’ясували нагальні потреби для поліпшення якості соціальних послуг.

Під час відвідування Одеського дитячого будинку-інтернату члени робочої групи поспілкувалися з дівчатами, які отримують соціальну послугу підтриманого проживання, ознайомилися з їх місцем проживання, відпочинку, майстернями де вони вчяться працювати, займаються прикладною творчістю та ознайомилися з їх картинами.

За підсумками моніторингу членами робочої групи разом з адміністрацією будинку-інтернату обговорені недоліки в роботі інтернату та надані рекомендації щодо їх усунення.