Сьогодні в Одеській області відзначаються 37 роковини  Чорнобильської катастрофи, світової трагедії – найбільшої техногенної та екологічної катастрофи сучасності – аварії на Чорнобильській АЕС, яка відбулася  26 квітня 1986 року.

З метою вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Одесі пройшов мітинг-реквієм із покладанням квітів до пам’ятника Одеситам-Чорнобильцям.

Загиблих вшанували хвилиною мовчання.

У заході прийняли участь заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Дмиро Радулов, перший заступник голови  Одеської обласної ради Олег Радковський, керівництво міста Одеси та Одеської районної державної адміністрації, представники громадськості, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Одним із ключових завдань реалізації державної політики при подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи є захист людини, який здійснюється на даний час за основними напрямками: соціальним та медичним. Основи законодавчого забезпечення соціального захисту постраждалого населення закладено у Законі України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, яким під захист взято громадян, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Державою постійно вживаються заходи щодо вирішення соціально-побутових проблем надання матеріальної допомоги інвалідам-учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи, сім’ям, у яких померли учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, із залученням коштів благодійних організацій та інших джерел.

Сьогодні ми зібрались, щоб вшанувати тих, хто проявив самовідданість та героїзм під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, та тих, хто не залишився осторонь перед постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи.