24 листопада 2021 року проведено Всеукраїнську online нараду з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок коштів державного бюджету.

У нараді взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Фабрикант та директора Департаментів обласної державної адміністрації, а саме: соціальної та сімейної політики та освіти і науки.

Предметом обговорення стали питання щодо:

– організації направлення дітей на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів державного бюджету в умовах поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;

– негативний досвід за результатами направлення дітей на І зміну на оздоровлення та відпочинок до дитячого оздоровчого табору «Артек-Прикарпаття» (м. Трускавець, Львівська обл.) та дитячого табору відпочинку, оздоровлення та патріотичного виховання дітей та молоді в Карпатах «Соколята» (м. Хирів, Львівська обл.);

– забезпечення ДП «УДЦ «Молода гвардія» та ДПУ «МДЦ «Артек» експрес-тестами на COVID-19 за рахунок коштів державного бюджету та ін.

Керівництвом області було надано конструктивні пропозиції Міністерству соціальної політики України та дитячим оздоровчим закладам, які розташовані на території Львівської області щодо вирішення порушених питань під час селекторної наради.