12 листопада 2021 року у державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія», за адресою: Миколаївська дорога, 172, м. Одеса розпочалася ХІ тематична зміна «Школа цікавих наук», яка триватиме 21 день   з 12 листопада до 2 грудня 2021 року.

До зазначеного закладу на оздоровлення та відпочинок направлено 59 дітей Одеської області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Основним завдання зміни є інтелектуально-духовне виховання дітей.

Програма тематичної зміни має на меті створення умов для підвищення пізнавальної активності дітей, формування стійкого інтересу до вивчення різних наук та спонукання до самопізнання.

Навчальний процес передбачає захоплюючі експерименти, цікаві досліди, наукові дослідження, тематичні квест-кімнати, які сприятимуть підвищенню у дітей інтересу до вивчення математики, фізики, хімії, історії, біології та інших наукових дисциплін.

Екскурсійна програма зміни буде насичена тематичними виїздами: Музей цікавої науки, Музей анатомії людини, екскурсійна програма науково-дослідницькими лабораторіями Одеської національної академії харчових технологій.
Фінальним акордом тематичної зміни та іспитом «Школи цікавих наук» стане пізнавально-показовий марафон «Ненудна наука», де кожен загін продемонструє різні цікавинки у певній науковій галузі.

Особлива увага під час зміни буде приділена відзначенню: Міжнародного дня толерантності, Всесвітнього дня дитини, Дня Гідності та Свободи та Дня пам’яті жертв голодомору.

Слід зазначити, що Український дитячий центр «Молода гвардія» має особливі лікувально-оздоровчі властивості, завдяки морському повітрю, яке насичене солями хлору, брому, йоду та м’якому клімату, обумовленому поєднанням впливу моря і степу.