10-12 жовтня 2023 року за запрошенням Українського фонду соціальних інвестицій директор Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Тетяна Дементьєва та начальник відділу соціальних послуг у стаціонарних установах та інших комунальних закладах соціальної сфери Департаменту Світлана Агаєва взяли участь в підсумковій зустрічі, що відбулася на завершальному етапі реалізації проєкту Світового банку «Надання соціальних послуг в громаді».
Метою проекту було надання підтримки територіальним громадам Одеської та Тернопільської областей для посилення їх спроможності у забезпеченні мешканців якісними соціальними послугами, підвищення доступу до соціальної інфраструктури громади.
Цінність цього проєкту в тому, що підтримка надана саме територіальним громадам для посилення їх спроможності у забезпеченні мешканців якісними соціальними послугами, отримання досвіду впровадження соціальних послуг в громаді.
На початок роботи проєкту в Одеській області було утворено 13 громад, що взяли участь в реалізації проекту, з яких 5 отримали найвищу оцінку пропозицій територіальних громад та виграли конкурс мікропроєктів з надання соціальних послуг.
Цінність цього проєкту в тому, що підтримка надана саме територіальним громадам для посилення їх спроможності у забезпеченні мешканців якісними соціальними послугами, отримання досвіду впровадження соціальних послуг в громаді.
На початок роботи проєкту у 2019 році в Одеській області було утворено 13 громад, що взяли участь в реалізації проекту, з яких 5 отримали найвищу оцінку пропозицій територіальних громад та виграли конкурс мікропроєктів з надання соціальних послуг.
Мікропроєкти були реалізовані Українським фондом соціальних інвестицій за рахунок коштів Японського фонду соціального розвитку в територіальних громадах: Балтська, Біляївська Вилківська, Яськівська та Коноплянська.
В рамкам зазначеного проєкту відбулося відкриття нових приміщень Балтського інклюзивно-ресурсного центру. У Вилківській громаді урочисто відкрито три бібліохаби. В Біляївській громаді капітально відремонтовано додаткове приміщення для Центру надання соціальних послуг «Родинне коло», встановленно підйомник для маломобільних верств населення. В Яськівській територіальній громаді відбулося урочисте відкриття приміщення (після капітального ремонту та повного оснащення необхідним обладнанням) новостворенного Центру надання соціальних послуг. В Коноплянській територіальній громаді відбулося відкриття Центру надання соціальних послуг в капітально відремонтованій частині будівлі будинку культури.