22 грудня 2021 року в Одеській обласній державній адміністрації відбулось чергове засідання координаційної ради з питань сімʼї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми під головуванням заступника голови координаційної ради Дементьєвої Тетяни Миколаївни.

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, представники територіальних органів виконавчої влади, громадські організації.

Під час заходу були розглянуті наступні питання:

1.Про  стан  забезпечення  соціального  супроводу  багатодітних  сімей  на території територіальних громад Одеської області.

2.Про стан виконання Указу Президента України  від 21 вересня 2020 № 398/2020 «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захист прав осіб, які постраждали від такого насильства» в новоутворених районах Одеської області.

3.Про роботу органів, установ і закладів охорони здоров’я у сфері запобігання та протидії домашньому насильству щодо виконання п.42- 45 постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 658

4.Про розгляд та затвердження плану роботи обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми на 2022 рік.

         За результатами розгляду питань порядку денного заступником голови обласної координаційної ради було надано відповідні доручення.