18 вересня 2024 року у приміщенні обласної державної (військової) адміністрації було проведено чергове засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, торгівлі людьми.
Під головуванням заступника голови обласної державної (військової) адміністрації Радулова Дмитра Дмитровича.
Департамент визначений відповідальним з напрямку роботи запобігання домашньому насильству та /або насильству за ознакою статі, гендерно-зумовленого насильства, торгівлі людьми.
Відбулося чергове засідання координаційної ради, в якій приймали участь: Директор Департаменту соціальної та сімейної політики – Тетяна Дементьєва, заступник директора департаменту – начальник Управління соціальних послуг – Юлія Жукова, члени координаційної ради та були підключені онлайн територіальні громади області.
На засіданні розглядалися наступні питання: захист дітей відповідно до статті 9 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»;
про підготовку проведення в Одеській області Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»; про продовження роботи з реалізації субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розбудову та підтримку спеціалізованих сервісів в Одеській області у 2024 році.
Громадськими організаціями ГО «Культура демократії» та Громадським Рухом «Віра, Надія, Любов» було запропоновано громадам підтримку спеціалізованих сервісів з гуманітарного компоненту.