Одеським обласним центром соціальних служб з 9 по 13 жовтня 2023 року було організовано та проведено:

– п’ятиденне навчання фахівців із соціальної роботи та спеціалістів територіальних громад, центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг за програмою: «Підготовка фахівців із соціальної роботи та інших працівників системи соціального захисту населення, які забезпечують виявлення осіб/сімей з дітьми, що належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, організацію надання їм соціальних послуг, у тому числі соціального супроводу».

Навчання проводилося на базі Державного навчального закладу «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».

-тренінг (курс), який складався з 5 сесій курсу самодопомоги у боротьбі зі стресом за курсом ВООЗ “Self-Help Plus (SH+)” для фахівців із соціальної роботи та спеціалістів територіальних громад, центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг.

Нагадаємо Курс Self-Help Plus (SH+) був розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) як груповий курс управління стресом. Курс SH+є одним із ряду науково обґрунтованих масштабних психологічних втручань, опублікованих ВООЗ, і може пропонуватися поряд з іншими втручаннями у галузі психічного здоров’я або громадськими програмами.

Щоб знайти джерело внутрішньої сили, жити, перемагати, щодня ходити на роботу і допомагати тим, хто поруч. Про це «Самодопомога Плюс» – тренінг від ВООЗ. Нагадаємо, що Одеський обласний центр соціальних служб у 2022 році, проводив цикл подібних навчань, що в умовах сьогодення має актуальне значення.