18.10.2023 року у Культурному центрі UNION (м.Одеса, вул.Троїцька,43) проведена ІV Одеська жіноча конференція на тему: «Відновлення та локація миру крізь призму порядку денного «Жінки, мир, безпека» за участю заступника директора Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації Юлії Жукової.

Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” була ухвалена Радою Безпеки ООН 31 жовтня 2000 р. Вона є однією з найбільш важливих резолюцій РБ ООН у сфері політики безпеки,  наголошує на важливій ролі жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру, а також закликає держави-члени забезпечити більш активну участь жінок на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів.

За інформацією заступника директора Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації (далі-Департамент) у період 2020-2023 років Департаментом постійно проводилась робота щодо виконання стратегічних та оперативних цілей Плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в Одеській області.

У 2023 році Одеській області виділено 5083 тис.грн. на утворення нових та доукомплектування існуючих спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб. Планується утворити денний центр соціально-психологчної допомоги та «кризову кімнату» та дений центр у Доброславській громаді, «кризову кімнату» притулок та дві кризові кімнати у Подільській міській територіальній громаді.