24 квітня 2024 року під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини ВЕРЕЩУК проведено онлайн нараду, щодо організації та забезпечення оздоровлення дітей.

У нараді прийняли участь керівники та профільні спеціалісти Департаментів соціального захисту та сімейної політики, охорони здоров’я та освіти і науки обласних державних адміністрацій, представники Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства освіти і науки України, Національної соціальної сервісної служби України, представники дитячих оздоровчих і санаторно-курортних закладів та благодійних організацій.

Під час наради обговорено питання початку оздоровчого сезону в державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек», а також питання оздоровлення дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи та дітей з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. По даному питанню заслухано представників окремих обласних державних (військових) адміністрацій та керівника ДПУ «МДЦ «Артек».

Також, було заслухано представників Міністерства охорони здоров’я України, дитячих оздоровчих закладів та благодійних організацій стосовно якості надання медичних та інших послуг, пов’язаних з оздоровленням та відпочинком дітей в відомчих санаторно-курортних закладах.  

З питання підготовки педагогічних кадрів для закладів оздоровлення дітей доповіли представники Міністерства освіти та науки України доручення по якому було надано на попередній нараді. Після обговорення кожного з питань винесених на нараду надано відповідні доручення по усуненню недоліків виявлених на початку оздоровчого періоду.