7 лютого 2024 року у приміщені обласної державної (військової) адміністрації за сприянням Урядової уповноваженої з питань гендерної політики секретаріату Кабінету Міністрів України та за зверненням Міжнародного благодійного фонду «Український Жіночий Фонд» проведення презентації «Методичні рекомендації щодо поводження із постраждалими від сексуального насильства внаслідок військової агресії рф в Україні під час проведення стабілізаційних заходів та слідчих дій» (далі – Рекомендації), підготовленої експертами Інформаційно-консультативного жіночого центру та Національною академією Служби безпеки України.
Зазначений захід організовується в рамках проекту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною», який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу Міжнародним благодійним фондом «Український Жіночий Фонд» в партнерстві з ГО «Ла-Страда Україна» та ГО «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем».
У заході приймала участь заступник директора – начальник Управління надання соціальних послуг Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації Юлія Миколаївна Жукова.
Захід відбувся у змішаному форматі: в онлайн форматі прийняли участь Одеська, Херсонська, Запорізька та Харківська області, офлайн форматі – були присутні члени координаційної ради.
Відбулася презентація Методичних рекомендацій щодо поводження із постраждалими від сексуального насильства внаслідок воєнної агресії рф в Україні під час проведення стабілізаційних заходів та слідчих дій.