Департамент соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації сумісно БФ «Карітас Одеса УГКЦ» 18.01.2024 у Будинку культури Роздільнянської міської ради провів семінар на тему: «Торгівля людьми та трудова експлуатація. Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні».
У заході прийняли участь 36 осіб, вступне слово було надане заступнику директора – начальнику Управління надання соціальних послуг Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації Юлії Миколаївні Жуковій.
Також у семінарі прийняли участь представники районних адміністрацій, голови та відповідальні представники територіальних громад, старостатів, обласний центр соціальних служб, служби у справах дітей, вчителі та поліція.
Розглянуті були наступні питання: огляд проблематики торгівлі людьми у світі та Україні, види і прояви торгівлі людьми, робота з кейсами, мультидісциплінарний підхід в організації виявлення та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, рекомендації щодо застосування критеріїв для виявлення осіб, в тому числі дітей, осіб без громадянства, ВПО, які постраждали від торгівлі людьми.