В умовах воєнного стану оздоровлення та відпочинок дітей є важливим, адже паніка, стрес, зміна звичного оточення, розпорядку, перебування у бомбосховищах залишили психологічні та фізичні травми, тому одним з напрямків відновлення фізичного та психологічного стану дітей є оздоровлення в дитячих оздоровчих таборах.

Так, за рахунок коштів державного бюджету успішно реалізується одна з головних цілей – оздоровлення дітей, використовуючи для цього унікальний природно-кліматичний потенціал Карпат та передмістя Києва.

Ці регіони з м’яким кліматом із давніх часів вважаються здравницею і є найкращим місцем для відпочинку і оздоровлення дітей. Чисте, свіже повітря, насичене киснем, лісами, безліч озер і джерел – все це сприяє оздоровленню і зміцненню імунної системи дитини.

Для дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, держава вживає заходів з повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей, створенням належних умов для освітньої, культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи, якісного медичного обслуговування й харчування  таких дітей в дитячих оздоровчих таборах.

Згідно з розподілом Мінсоцполітики у грудні місяці Департаментом соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації організовано направлення 41 дитини пільгових категорій на оздоровлення та відпочинок в дитячі оздоровчі заклади державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек».

Діти цікаво, весело і з користю провели час, отримали позитивні враження від спілкування з однолітками.