Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ є важливим стратегічним партнером Міністерства соціальної політики України та Уряду України. У своїх кроках щодо забезпечення прав дітей та їхнього соціального захисту, в тому числі подолання викликів, спричинених пандемією та збройною агресією, Україна отримає його підтримку.

На цьому заступник Міністра соціальної політики України Борис Лебедцов наголосив під час консультативної зустрічі, яку було присвячено розробці програми діяльності ЮНІСЕФ в Україні на період з 2023 по 2027 роки.

“Найбільша інвестиція в дітей, яку може зробити держава, – це збереження для них рідних батьків у скрутний для родини час”, – наголосив заступник Міністра соціальної політики.

У цьому контексті Борис Лебедцов висловив подяку Дитячому фонду ООН ЮНІСЕФ за вже реалізовані спільні проекти і довготривалу співпрацю та окреслив завдання, які стоять перед Україною у сфері захисту прав дітей. Зокрема, йдеться про збереження родин та уникнення потрапляння дітей до інституційних закладів, попередження домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, допомогу дітям, які зіткнулися з цими явищами.

Борис Лебедцов висловив сподівання, що протидія переліченим викликам знайде відображення у програмному документі ЮНІСЕФ щодо діяльності в Україні на 2023 – 2027 роки.

У свою чергу координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані наголосила, що бачення Мінсоцполітики буде враховано під час підготовки програмного документу: “Він стане спільним продуктом нашого планування”, – зазначила вона.