В області діє обласна комплексна програма соціальної підтримки населення на 2021-2023 роки «Соціальний захист населення в Одеській області», затверджена рішенням Одеської обласної ради від 24 грудня 2020 року № 38-VIІІ, заходами якої передбачено забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1-3 категорії, ветеранів війни, воїнів-добровольців антитерористичної операції, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, постраждалих учасників Революції гідності, осіб з інвалідністю загального захворювання, дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з дитинства у супроводі однієї супроводжувальної особи (за необхідності) один раз на рік за рахунок одного з бюджетів.

З метою ефективного використання бюджетних коштів Департаментом соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації протягом 2021 року проводилися заходи із організації забезпечення пільгових категорій громадян санаторно-курортним лікуванням у здравницях України.

Так, протягом поточного року санаторно-курортним лікуванням охоплено 351 особу відповідних категорій на суму майже 3,0 млн. грн.