План проведення заходів Всеукраїнської кампанії:   «16 днів проти насильства» в Одеській області

З 25 листопада до 10 грудня триватиме Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Акція проводиться щорічно за ініціативи Першого всесвітнього інституту жіночого лідерства з 1991 року.

Мета акції – підвищити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

На підтримку акції обласною державною адміністрацією розроблено план заходів, які будуть проводитися за участю представників департаментів облдержадміністрації: соціальної та сімейної політики, освіти і науки, охорони здоров’я, обласного центру соціальних служб, служби у справах дітей облдержадміністрації, обласного центру зайнятості та структурних підрозділів цих установ в районах та містах обласного значення, правоохоронних органів, громадських організацій тощо.

План проведення заходів Всеукраїнської кампанії:   «16 днів проти насильства» в Одеській області доступний за посиланням: (https://dssp.od.gov.ua/wp-content/uploads/2021/11/plan-provedennya-zahodiv-vseukrayinskoyi-kampaniyi-16-dniv-proty-nasylstva_compressed_compressed.pdf)

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада –  Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» 2001 року. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур.

Запрошуємо усіх небайдужих долучитися до акції!