28 жовтня 2021 Голова національної соціальної сервісної служби України Владислав Машкін провів Всеукраїнську online нараду з питань підбиття підсумків організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році.

У нараді взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Фабрикант, директор Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації Тетяна Дементьєва, директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, а також представники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів державного нагляду та контролю, до компетенції яких відносяться питання організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Предметом обговорення стали фінансові показники, а саме використання запланованих бюджетних коштів різних рівнів на забезпечення дітей послугами оздоровлення та відпочинку та кількісні – кількість дітей, охоплених оздоровчими та відпочинковими послугами в країні.

«Оздоровча кампанія цього року була складною, оскільки проходила вона в умовах тих обмежень, які встановлені в країні у зв’язку з пандемією COVID-19. Проте результати кампанії 2021 року є кращими, ніж результати 2020 року. Із 4 мільйонів дітей шкільного віку вдалося оздоровити близько мільйона дітей (27% від загальної кількості)», – розповів Владислав Машкін.

Також, Владислав Машкін зазначив: «На жаль, не всі регіони використали можливість забезпечити дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки послугами оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету у ДП «МДЦ «Артек», ДПУ «Молода гвардія», «Артек-Прикарпаття» та «Соколята», деякі області повертали путівки до зазначених закладів. Із 4333 закладів оздоровлення та відпочинку майже тисяча не змогла розпочати роботу цього року у зв’язку із карантинними обмеженнями».

На нараді також обговорили стан протипожежної підготовки в таборах, використання бюджетних коштів на відпочинок та оздоровлення у регіонах, нещасні випадки, що траплялися під час оздоровчої кампанії.

Підбиваючи підсумки наради, заступник Міністра наголосив на необхідності проведення аналізу оздоровчої кампанії 2021 року та початку проведення роботи щодо покращення якості та безпечності оздоровчого сезону 2022 року